VS wil Britse student om tv-site berechten

De 23-jarige Richard O'Dwyer wordt mogelijk uitgeleverd aan de VS, om daar wegens copyrightschending te worden berecht. De jongeman runde de website TVShack, waarop links naar films en tv-series stonden.

De advocaten van de student beweren dat de site 'net als Google en Yahoo' werkte, oftewel door middel van doorlinken en niet door content zelf te hosten. Het materiaal zou ook niet vanuit de website zelf te zien zijn geweest. De Amerikaanse aanklagers zeggen echter dat topfilms en -series op de hoofdpagina stonden, en het dus niet slechts om een zoekmachine ging.

O'Dwyer is momenteel op borgtocht vrij, en moet op 22 november op de volgende hoorzitting verschijnen in het kader van de uitleveringszaak. In de VS kan hij tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen.

De moeder van de jongeman noemt de mogelijke uitlevering buitensporig, en stelt dat als iemand een misdaad begaat, die in eigen land moet worden berecht. Het is onduidelijk of de feiten waarvan de student door de VS wordt beschuldigd, wel strafbaar zijn in Groot-Brittannië.