Jennifer Lopez verfilmt games over Carmen Sandiego

Jennifer Lopez gaat een speelfilm maken over het gamepersonage Carmen Sandiego. Vooralsnog heeft de Amerikaanse zangeres alleen getekend voor de productie, maar ze wordt ook overwogen voor de hoofdrol van de slimme dievegge. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het filmproject wordt momenteel aangeprezen als een mengeling tussen National Treasure en The Thomas Crown Affair. Sandiego is een topagente bij de geheime dienst ACME. Tijdens een missie wordt zij ineens verdacht van hoogverraad, waarna enkele van haar voormalige collega's haar moeten opsporen. Tijdens het zinderende kat-en-muisspel rijst de vraag of Carmen inderdaad een verraadster of juist een heldin is.

Carmen Sandiego was een bekend gamepersonage in een serie computerspelletjes uit de jaren tachtig en negentig. De speler was een geheim agent die haar moest inrekenen. De games waren in eerste instantie bedoeld om de gamer spelenderwijs te laten kennismaken met aardrijkskunde en geschiedenis, maar ze vertakten later ook naar andere vakken als wiskunde en taal.

Disney probeerde het verhaal van Sandiego in de jaren negentig al te verfilmen en had zelfs Sandra Bullock al gestrikt voor de hoofdrol. Die film is echter nooit van de grond gekomen. Lopez was voor het laatst op het witte doek te zien in de komedie The Back-up Plan en heeft onlangs de opnames voor de romkom What to Expect When You're Expecting afgerond. Wanneer de film over Sandiego in productie moet gaan, is nog onbekend.