Modern Warfare 3 krijgt schokkende cutscenes

In Call of Duty: Modern Warfare 2 zat een controversiële missie waarbij je als undercover agent met terroristen een heel vliegveld vol onschuldige burgers kon neerschieten. Ook Modern Warfare 3 gaat flink wat schokkende beelden laten zien aan de speler.

In die beroemde missie in Call of Duty: Modern Warfare 2 speelde je als undercover-agent en moet je als infiltrant samen met de terroristen op een vliegveld onschuldige burgers neerschieten of besluiten dat niet te doen. Deze missie leidde tot veel verontwaardiging bij een hoop mensen en media die het simpelweg "not-done" vinden. Uit een gelekt filmpje van Call of Duty: Modern Warfare 3 blijkt dat ook hier weer schokkende beelden getoond gaan worden.

[SPOILER ALERT] Wanneer je niet wilt weten wat er zal gaan gebeuren moet je niet verder lezen.

In het filmpje is namelijk een cutscene te zien waar een vader zijn dochter en vrouw meeneemt naar de Big Ben in Londen wanneer er opeens een truck aan komt rijden. Deze truck explodeert en een giftig gas ontsnapt waardoor de gehele familie het loodje legt. De truck zal worden opgeblazen door terroristen die aanslagen willen plegen in heel Europa.

Hoe de mainstream media hier op gaat reageren is nog niet bekend, maar de discussie over gewelddadige games zou zomaar weer kunnen losbarsten.

[Update] Nieuw link toegevoegd. Benieuwd hoelang deze blijft werken. Hieronder is de cutscene te zien: