Maher maakt debuut bij Jong Oranje

Bondscoach Cor Pot heeft Adam Maher voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Het pas achttienjarige talent van AZ, die dit seizoen een sensationele ontwikkeling doormaakt, zit in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

Maher beschikt over zowel een Nederlands als Marokkaans paspoort. Dat hij nu voor Jong Oranje uit zal komen, betekent volgens Pot nog niet dat hij een definitieve keuze voor Nederland heeft gemaakt: "Nee hoor, dat is nog niet aan de orde. Ik heb hem gesproken en hij was er heel blij mee dat ik hem bij Jong Oranje haal."

De oefenmeester heeft ook nog geen idee voor welk land Maher uiteindelijk zal kiezen: "Voorlopig ga ik er dus vanuit dat ik bij Jong Oranje over hem kan beschikken. Hoe het verder gaat, weet ik niet. Dat moeten we gewoon op zijn beloop laten."

Wel hoopt Pot dat Maher uiteindelijk voor Oranje zal kiezen: "Dat hoop ik natuurlijk ook. Het is een verstandige jongen, dus ik ga er vanuit dat hij een goede beslissing neemt. Maar we moeten niets forceren, hij is pas achttien jaar."

Behalve Maher maken ook Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet hun debuut bij Jong Oranje. Beide verdedigers maken bij FC Groningen op dit moment veel indruk.