Leerling uit Nieuw-Vennep vast voor dreigtweet

Een 16-jarige leerling van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep is donderdagavond opgepakt na het plaatsen van een dreigend bericht op Twitter. De jongen had gedreigd met een pistool de school binnen te lopen en leraren dood te schieten. De politie heeft bij een huiszoeking geen vuurwapen aangetroffen.

"Ik pak me pistool loop me school binnen schiet elke leraar kapot dan gooi ik er een bom in en spug op het as van het vhc", schreef de jongen. De politie reageerde met een eigen tweet en vertelde de jongen dat zijn uitlatingen niet handig waren en dat hij zich het beste kon melden bij het politiebureau.

De jongen was niet onder de indruk. "Fuck die klotepolitie in Nederland laat ze me maar pakken ik schiet ze dood met me gun fucking nerdjes." De politie kwam daarop in actie en pakte de jongen rond 22.00 uur op.

De scholier wordt vrijdag verhoord over zijn motief. Volgens een woordvoerder van de politie is de jongen zich kapotgeschrokken van de gevolgen die zijn berichten hebben gehad.