Direct resultaat Eurocommercial stijgt

Eurocommercial Properties heeft over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2011/2012 door een toename van de huurinkomsten een 3,8 procent hoger direct resultaat geboekt. Maar zij zagen het indirecte resultaat aanzienlijk teruglopen, meldt het vastgoedfonds vrijdag.

Het direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, kwam uit op 19,2 miljoen euro. Dit in vergelijking tot 18,5 miljoen euro een jaar eerder. Drie door Dow Jones Nieuwsdienst vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een direct resultaat van 19,6 miljoen euro.

Het indirect resultaat kwam op 60,7 miljoen euro negatief. Dit in vergelijking tot 12,0 miljoen euro negatief in het voorgaande jaar. In het indirecte resultaat zitten de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed. Twee door Dow Jones geraadpleegde analisten rekenden op een indirect resultaat van 8,9 miljoen euro.

Het nettoverlies komt daarmee uit op 41,6 miljoen euro, in vergelijking tot een winst van 6,5 miljoen euro een jaar eerder. De leegstand bleef evenals een jaar eerder en het voorgaande kwartaal onder de 1 procent. Eurocommercial realiseerde een huurgroei op vergelijkbare basis van 3,2 procent in het eerste kwartaal.