[EL] Uitslag Austria Wien - AZ

AZ heeft zijn vierde duel in de groepsfase van de Europa League gelijkgespeeld. Net als twee weken terug wist Austria Wien 2-2 te spelen tegen de koploper van de Eredivisie. Doelpuntenmakers waren Wernbloom en Elm.

Het begin van de wedstrijd was voor de Oostenrijkers, maar AZ wist steeds meer in de aanval te gaan. Het leidde na twintig minuten tot een penalty, nadat Margreitter hands maakte in de eigen zestien. Zoals zo vaak dit seizoen wist Elm wel raad met dit buitenkansje.

Ook in de rest van de eerste helft bleef AZ de betere ploeg, al wist Austria er regelmatig nog gevaarlijk uit te komen. Uiteindelijk wisten de Alkmaarders toch nog te scoren voor de rust. Een corner van Beerens werd door Wernbloom gepromoveerd tot een corner.

De eerste tien minuten na rust waren ook nog voor de koploper van de Eredivisie, maar toch stond er na 61 minuten een gelijke stand op het bord. Eerst wist Ortlecher de bal achter Esteban te krijgen, terwijl drie minuten later Barazite de gelijkmaker wist te maken. Daarna wist Austria AZ een kwartier lang onder druk te houden, maar zonder succes. Hierna kon AZ weer de regie overnemen.

Het was Altidore die tien minuten voor tijd de beste kans kreeg, toen hij, al vrijstaande voor de doelman, de bal over wist te krijgen. Tot het eind van de wedstrijd waren er kleine kansjes over en neer, maar de eindstand bleek een terechte 2-2 te zijn. In de poule blijft AZ nu tweede achter Metalist Charkiv, terwijl Austria op één punt blijft staan.