Gratis taart bij de HEMA

Een mooie dag voor taartliefhebbers onder ons. Een bosvruchten clafoutistaart van de HEMA kost nu namelijk geen vier, maar nul euro. De kans is zeer groot dat het om een foutje gaat, maar wie niet waagt wie niet wint.

Op het FOK!forum zijn naar schatting al honderden taarten besteld. Praat mee in dit topic. In het verleden hebben wel meer webshops een soortgelijke fout gemaakt, in de meeste gevallen kon de betreffende webshop het product echter niet leveren.

Update 0.02 uur

Op internet ging de fikse afprijzing van de bosvruchten clafoutistaart snel de wereld in. De taart ging van vier euro naar slechts nul euro.

"Eén menselijke fout" , aldus de woordvoerder. "We proberen die zo snel mogelijk te herstellen."

Er was zelfs één klant die zo'n trek had gekregen van deze actie dat hij er twee miljard van heeft besteld. "Geen idee hoe we daarmee om moeten gaan," aldus de woordvoerder.

Volgens de woordvoerder beseft de HEMA dondersgoed dat ze de klanten moeten compenseren, hoe of wat weet hij nog niet. Hij is blij dat sommige dit als een grap zien "al die bestellingen krijgen we niet weg", maar we gaan zeker wat bedenken voor deze klanten, "we hebben tenslotte hun mail-adressen" .

Als het de HEMA niet lukt de fout te repareren, dan gooien ze de webwinkel dicht.

De HEMA laat op Twitter en Facebook weten dat het een fout was. ''Beste allemaal. Ja, HEMA is morgen jarig. Nee, helaas trakteren we niet op gratis taart. Dit is een fout op de website. We herstellen dit zo snel als mogelijk en houden je op de hoogte wat er met alle bestellingen gedaan wordt. Stop alsjeblieft met bestellen... Dank je wel!!''