Vennegoor tot einde seizoen PSV'er

Jan Vennegoor of Hesselink speelt tot het einde van het seizoen voor PSV. Dit heeft de Eindhovense club zojuist op de officiële clubsite bekendgemaakt. De aanvaller, die transfervrij was, stond in de periode tussen 2001 en 2006 ook al bij de Eindhovenaren onder contract.

"Ik ben heel blij dat we tot elkaar zijn gekomen", liet een opgetogen Vennegoor of Hesselink in een eerste reactie weten. "Dat gaf me een heel goed gevoel, ik wil echt weer genieten van het voetbal."

"PSV heeft een leuke groep, met jonge jongens die heel leergierig zijn. Er zit ook veel potentie in dit team. Ik ben blij en wil mijn bijdrage leveren aan nieuwe sportieve successen van PSV. Het is ontzettend mooi om weer speler van PSV te zijn."

Vennegoor of Hesselink trainde al een aantal weken met de selectie van PSV mee. Bovendien wilde trainer Fred Rutten de routinier graag aan de selectie toevoegen. Ook technisch directeur Marcel Brands is erg blij met de komst van de speler. "Jan en de club wilden allebei heel graag", liet hij weten.

"Hij heeft veel te danken gehad aan de club en wil graag iets terugdoen. PSV weet wat hij kan en Jan weet duidelijk in welke rol hij wordt gehaald. Hij is back-up voor de spitspositie en zal zijn ervaring gaan overbrengen op onze jonge talenten als Jürgen Locadia en Ruben Bentancourt."

Vennegoor of Hesselink speelde na zijn eerste periode bij PSV ook nog voor Celtic, Hull City en Rapid Wien.