'Dragon's Dogma betere actie dan Skyrim'

Zowel in Bethesda’s The Elder Scrolls 5: Skyrim als in Capcoms Dragon’s Dogma staan draken centraal. Toch is er volgens Capcom één onderdeel waar Skyrim niet aan kan tippen vergeleken met hun game en dat is de actie.

Producer Hiroyuki Kobayashi van Dragon’s Dogma geeft aan dat hij en zijn team erg geïnteresseerd zijn in Skyrim. Hij is erg benieuwd hoe zaken zijn uitgewerkt in het spel. Volgens hem zal zijn game de game sowieso overtreffen als het gaat om de actie. “Ik ben trots op wat we doen met Dragon’s Dogma, we slaan de spijker op zijn kop met de actie-elementen. Wat andere games ook gemeen hebben met die van ons, ik denk dat Dragon’s Dogma ze overtreft op actiegebied.”, aldus Kobayashi.

De actie in Dragon’s Dogma heeft veel weg van de actie van Capcoms populaire Monster Hunter-serie, met daarbij een vleugje van Devil May Cry. Samen met je teamgenoten slacht je enorme monsters af, ben je instaat op ze te klimmen of ze van afstand aan te vallen en kun je de zwakke plekken van je vijand gebruiken om ze sneller neer te krijgen.

Hoe de actie in Skyrim uitpakt weten we op 11 november als de game uitkomt. Of Dragon’s Dogma echter superieur is op dit gebied weten we pas volgend jaar als Capcoms drakengame uitkomt.

dd