Recordaantal biologische producten in supermarkten

Het aanbod van biologische producten in supermarkten heeft dit jaar een record gevestigd. Het biologisch assortiment is dertig procent gegroeid, blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie. In de Nederlandse supermarkt liggen nu gemiddeld 116 biologische producten. Ook het aantal fairtradeproducten is hoger dan ooit.

Milieudefensie bezocht ruim zeshonderd willekeurige supermarkten. De supermarkten Plus en Jumbo komen uit het onderzoek naar voren als de supermarktketens met de meeste biologische producten in de schappen. Daar kunnen klanten 240 en 232 producten vinden, zo'n dertig meer dan vorig jaar. Albert Heijn staat met 188 producten op de derde plek.

De enige daler op de lijst is Aldi. De Duitse supermarktketen halveerde het aantal biologische producten van twee naar een. Daarmee bungelt Aldi onder aan de lijst. De andere Duitse discounter Lidl staat een na laatste. De keten heeft elf biologische artikelen, drie meer dan vorig jaar.

De EKO-tellingen vonden dit jaar voor de veertiende keer plaats. Het doel van de telling is om het assortiment van biologische producten te vergroten.


Recordaantal biologische producten in supermarkten (Foto: Novum)