[Primera División] Granada stunt tegen Sevilla

Granada CD heeft maandag voor een stunt gezorgd door het hooggeklasseerde Sevilla op eigen veld met 1-2 te verslaan. De promovendus maakte tegen Sevilla tevens de eerste uitdoelpunten van dit seizoen.

Toch kwam de thuisploeg het best uit de startblokken. Manu del Moral wist al na veertig seconden de score te openen. Tien minuten later had diezelfde Manu del Moral zijn tweede treffer van de avond moeten scoren, maar zijn vizier stond niet op scherp. Vervolgens werd Granada brutaler, maar wist het tot de rust niet te scoren.

Na de pauze was het aan Granada-doelman Roberto te danken dat Sevilla niet uitliep naar een grotere voorsprong. De keeper redde sterk op inzetten van opnieuw Manu del Moral en Piotr Trochowski. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Sevilla, maar ruim tien minuten voor tijd kwam Granada toch op gelijke hoogte. Alexandro Geijo was verantwoordelijk voor het eerste uitdoelpunt dit seizoen.

In de slotfase zette Sevilla aan om alsnog de overwinning binnen te slepen, maar Roberto behoedde zijn team met een aantal prachtige reddingen voor een achterstand. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuut wist Mikel Rico het uitpubliek in extase te brengen. Hij zorgde met een prachtige treffer voor de zeer verrassende 1-2 en dit betekende de eerste uitoverwinning van Granada dit seizoen. De ploeg staat na vandaag nog wel altijd op de negentiende plaats, terwijl Sevilla vijfde bleef.