NAC Breda lijdt 7,5 miljoen euro verlies

De financiële problemen zijn voor NAC Breda alles behalve over. De club heeft het afgelopen boekjaar een verlies van 7,5 miljoen euro geleden. De cijfers werden maandag bekend gemaakt door directeur Ed Busselaar. Aan het begin van dit kalenderjaar waren de financiële problemen voor NAC zo groot dat het voortbestaan van de club in gevaar was.

Er werd extra geld bijgelegd door enkele financiers (1,3 miljoen euro) en door een actie van supporters, die bijna 400.000 euro opleverde. Daardoor kon NAC het seizoen afmaken. De cijfers van het afgelopen boekjaar stemmen echter niet postief. De club heeft een negatief vermogen van 11,1 miljoen euro.

De omzet daalde van 15,7 miljoen in het seizoen 2009/10 naar 13,8 miljoen over het afgelopen seizoen. Het negatief eigen vermogen wordt grotendeels opgevangen door onder andere vooruit ontvangen sponsorinkomsten en de opbrengsten van seizoenskaarten.

Hoop aan de horizon
NAC houdt hoop op verbetering van de cijfers. "Het zijn geen cijfers om vrolijk van te worden, maar er gloort hoop aan de horizon, zo leren de eerste maanden van het huidige boekjaar. NAC Zal naar verwachtig over het huidige seizoen een bescheiden positief resultaat behalen", zo valt er in een verklaring op de website te lezen.

Het nieuwe bestuur bij de club is druk bezig met maatregelen. Zo wordt er dit seizoen 3,6 miljoen euro op salarissen bezuinigd. Het eerste kwartaal boekte NAC een positief resultaat van 16.000 euro. De club moet in het seizoen 2012/13 een beter resultaat behalen om aan alle financiële aflossingen te kunnen voldoen.