Engelse scheidsrechter voor duel Ajax tegen Zagreb

Martin Atkinson is door de UEFA aangesteld om woensdag het Champions Leagueduel van Ajax tegen Dinamo Zagreb te fluiten. Atkinson wordt in dit duel bijgestaan door zijn landgenoten Michael Mullarkey en Peter Kirkup. Lee Probert fungeert als vierde man. Mark Clattenburg en Andre Marriner zijn de vijfde en zesde man bij dit duel.

De aanstelling van Clattenburg als doelgebiedscheidsrechter is opmerkelijk te noemen. Hij was eerder nog aangesteld als hoofdscheidsrechter bij het tweede groepsduel van Ajax, uit tegen Real Madrid, dat de Amsterdammers met 3-0 verloren. Scheidsrechter Atkinson floot vorig jaar het Europa Leagueduel in Moskou tussen Spartak Moskou en Ajax dat ook met 3-0 verloren ging.

Bij een overwinning van Ajax op Dinamo zijn de Amsterdammers verzekerd van overwintering in Europa. Het eerste duel twee weken geleden won Ajax vrij eenvoudig met 2-0 door goals van Derk Boerrigter en Christian Eriksen.

Zagreb wacht na drie wedstrijden nog altijd op de eerste punten in de Champions League. Ajax staat met vier punten tweede in de poule, voor Olympique Lyonnais en achter Real Madrid.