Sony: '63 procent van PS3-eigenaren koopt Vita'

Volgens PlayStations director of hardware marketing, John Koller, zal 63 procent van de PlayStation 3-eigenaren de nieuwe PlayStation Vita kopen. De Vita zal in tegenstelling tot Nintendo’s 3DS een goede launch maken. De PS Vita valt niet te vergelijken met de iPad, Nintendo 3DS, of zelfs zijn voorganger, de PSP.

"This is a larger game experience. We think we are insulated from the competition," zegt John Koller. "We love mobile games. Mobile and tablets games are additive"

Als voorbeeld, terwijl een HD-spel op de iPad groot is, kan een game op de Vita variëren tussen de 2GB en 4GB. Dat zou een groot deel van de iPad zijn geheugen in beslag nemen, plus een aanzienlijk lange dowloadtijd.

"Of the current PlayStation Portable owners, 60 percent have said they will upgrade in the next 18 months, and of the console owners, 63 percent said they would buy one."

Nintendo moest zijn 3DS vlak na de launch al in prijs verlagen na teleurstellende verkoopresultaten. Sony is hier dus niet bang voor.

In eerste instantie werd de PlayStation Vita nog voor de kerst verwacht, maar nadat het werd aangekondigd op de E3 in juni heeft het te kampen gehad met vertragingen. Onlangs heeft Sony aangekondigd dat de Vita in delen van Azië op 17 december zijn release zal hebben, terwijl dat in Europa en Noord-Amerika pas op 22 februari is. De Wi-Fi-uitvoering gaat 249 euro kosten en de 3G-uitvoering 299 euro.

PlayStation Vita

Sony: '63% van PS3-eigenaren koopt Vita'