Man bedreigd om niet meedoen aan ramadan

De Amsterdamse politie heeft foto's online gezet van een groep jongens die een man met de dood bedreigde omdat hij niet meedeed aan de ramadan. Het groepje, dat zich ophield in de Witte de Withstraat in Amsterdam-West, riep naar de man dat ze hem door zijn hoofd zouden schieten, meldt de politie maandag.

De man zou zijn aangesproken als een 'vieze homo die niet aan de ramadan doet'. Ook zouden de jongens hem hebben verteld dat ze een eerdere keer 'heel duidelijk' zijn geweest. Een volgende keer zouden ze hem pakken en vermoorden, 'waarna je naar de hel gaat'.

De bedreigingen werden op maandag 15 augustus rond 21.00 uur geuit. Dat de beelden nu pas op internet verschijnen, komt doordat de politie eerst heeft geprobeerd de zaak zelf op te lossen. "Om de privacy te beschermen gooien we niet gelijk alles op internet", legt een politiewoordvoerder uit.

De recherche is in de buurt met de beelden op zoek geweest naar de daders, maar dat heeft niks opgeleverd. De politie heeft de foto's daarom op opsporingssite depolitiezoekt.nl gezet in de hoop dat de jongeren worden herkend.

Of het om homogerelateerd geweld gaat is overigens niet bekend. "Dat ze hem homo noemen betekent niet dat hij dat ook is. Voor ons maakt het in ieder geval niet uit of daar sprake van is. Wat die mensen hebben gedaan is strafbaar en daarvoor moeten ze worden opgepakt."


Man bedreigd om niet meedoen aan ramadan (Foto: Novum)