Haagse Chinezen geld kwijt door mysterieus ritueel

De binnenstad van Den Haag wordt geteisterd door Chinese oplichtsters die landgenoten geld en sieraden aftroggelen door middel van mysterieuze rituelen. In de afgelopen maanden zijn al zeker zeven Chinezen slachtoffer geworden van de bende, meldt de politie.

Niets vermoedende vrouwen worden op straat aangesproken met de mededeling dat een familielid iets ergs zal overkomen. Alleen door iets kostbaars op te offeren kan dat volgens de oplichtsters worden voorkomen.

De slachtoffers worden uitgenodigd om mee te doen met een ritueel. Op verzoek van de oplichtsters moeten zij een tas vol geld en sieraden meenemen, die vervolgens moet worden afgestaan. De Chinezen, die hun tassen pas een paar dagen later weer open mogen maken, zien hun geld niet meer terug. De kostbaarheden zijn tussentijds ingeruild voor flessen water.

De politie tast nog volledig in het duister rond de mysterieuze rituelen. Mensen die op straat worden benaderd door de Chinese vrouwen, worden gevraagd direct te bellen met de politie.