Nederlanders opnieuw belangrijk voor Sporting

Sporting Lissabon heeft de uitwedstrijd bij Feirense met 0-2 weten te winnen. De ploeg had het lange tijd moeilijk bij de laagvlieger, maar besliste het duel in de tweede helft. Zowel Ricky van Wolfswinkel als Stijn Schaars wisten een doelpunt te scoren.

Feirense hield in de eerste helft stand tegen Sporting, maar capituleerde na rust. Nadat Feirense-speler Henrique met tweemaal geel naar de kleedkamers was gestuurd, kreeg Van Wolfswinkel na ruim een uur spelen de mogelijkheid om vanaf elf meter Sporting op 0-1 te zetten. De Nederlandse spits benutte de strafschop.

Een klein kwartier voor tijd besliste Schaars het duel definitief door de 0-2 op het scorebord te zetten. Door de overwinning klom Sporting Lissabon naar de derde plaats. De ploeg heeft slechts drie punten achterstand op koploper FC Porto.