Uitslagen Eredivisie speelronde 11

Dit weekend stond in de Eredivisie de elfde speelronde op het programma. In de top drie wijzigde niet veel, aangezien AZ met een minimaal verschil van Heracles Almelo (0-1) won. Daarnaast speelden FC Twente en PSV in een onderlinge confrontatie gelijk. Hieronder vind je een overzicht van het weekend.

FC Groningen heeft dit weekend op knappe wijze van Feyenoord gewonnen. Waar de Rotterdammers vorig weekend nog gelijkwaardig waren aan Ajax, was het vandaag kommer en kwel. Uiteindelijk gingen de mannen van trainer Ronald Koeman met 6-0 de bietenbrug op.

De thuisploeg kende in elk geval een droomstart. Na achttien minuten hadden de Groningers al drie keer gescoord, was de wedstrijd gespeeld en werden de bezoekers op alle fronten afgetroeft. Eerst was het Dusan Tadic, die na één minuut al raak schoot. Niet veel later deed Maikel Kieftenbeld hetzelfde en ook Petter Andersson deed een duit in het zakje.

Na de wervelende start lieten de Groningers de teugels vieren, maar Feyenoord was ook op dat moment onmachtig. Na een uur viel het vierde doelpunt, nadat Leandro Bacuna uit een fraaie aanval wist te scoren. Tot overmaat van ramp kreeg Dani Fernandez (Feyenoord) een rode kaart, vanwege slaan en liep de thuisploeg in de slotfase nog uit naar 6-0 door goals van Virgil van Dijk en Hyun Jun Suk.

NAC Breda heeft door een zege op VVV-Venlo tijdelijk afscheid genomen van de onderste regionen in de Eredivisie. De Bredanaars waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor VVV-Venlo, dat door de nederlaag op de zeventiende plaats blijft staan.

Het begin van de wedstrijd tussen beide ploegen zorgde voor veel spektakel. Binnen drie minuten stond NAC Breda, na een rake kopbal van Eric Botteghin, al op voorsprong. Dit duurde echter niet lang, want twee minuten later stond het al 1-1. Doelman Jelle ten Rouwelaar schoot de bal uit, die vervolgens tegen de opspringende Bryan Linssen aankwam. De bal verdween vervolgens in het doel.

Na 25 minuten was de wedstrijd gespeeld. Ferry de Regt kon met zijn tweede gele kaart inrukken, waarna Donny Gorter een strafschop wist te verzilveren. Nog voor de rust bepaalde Ömer Bayram de stand op 3-1. In de tweede helft kreeg de thuisploeg nog voldoende mogelijkheden, maar sprong hier niet zorgvuldig mee om. Hierdoor bleef een afstraffing voor VVV-Venlo uit.