Vroege sneeuwstorm in noordoosten VS

Een zeldzaam vroege sneeuwstorm heeft zaterdag het dichtbevolkte noordoosten van de Verenigde Staten geteisterd. Meer dan 1,5 miljoen mensen zitten zonder stroom. In de staten Maryland en Pennsylvania is al ongeveer 20 centimeter sneeuw gevallen.

De staten New Jersey en Connecticut hebben de noodtoestand uitgeroepen. Op sommige plaatsen wordt 30 centimeter sneeuw verwacht. Dat zou een record zijn voor deze tijd van het jaar. In Central Park in New York ligt meer dan 2 centimeter sneeuw, wat sinds 1925 niet meer is voorgekomen. Het pak sneeuw in de miljoenenstad zal dit weekeinde ongeveer 10 centimeter dik worden.

Door het winterweer zijn zeker drie doden gevallen. Een 20-jarige man uit Massachusetts werd geëlektrocuteerd toen hij uit zijn auto stapte en een geknapte stroomkabel raakte. In Pennsylvania stierf een 84-jarige man doordat een boom op zijn huis viel. Ook een verkeersdode in Connecticut wordt toegeschreven aan het barre weer. In Massachusetts moesten vijf amateurvoetballers met onderkoelingsverschijnselen worden opgenomen in een ziekenhuis. Ondanks de kou was hun wedstrijd niet afgelast.

Doorgaans genieten de inwoners in de herfst van de mooi roodbruin gekleurde herfstbladeren, de zogeheten Indian Summer.

Vroege sneeuwstorm in noordoosten VS
Vroege sneeuwstorm in noordoosten VS (Foto: ANP)