Uitslag FC Twente - PSV

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de topper tussen FC Twente en PSV. In de Grolsch Veste eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Beide ploegen speelden vanaf het begin zeer aanvallend en dit was te merken aan het scoreverloop. Twente kwam na tien minuten spelen op voorsprong toen Douglas de score opende. Een minuut later was het echter alweer gelijk toen Labyad scoorde na een goede actie van Wijnaldum. Het aanvallende spel kostte energie en na een half uur namen de ploegen gas terug. PSV had toen al een tegenvaller te verwerken gekregen nadat linksback Tamata geblesseerd uitviel. PSV kreeg in het laatste kwartier van de eerste helft goede kansen via Toivonen en Tamata's vervanger Willems, maar gescoord werd er niet.

Ook in het begin van de tweede helft was PSV de betere ploeg. Twente kreeg echter via Chadli en De Jong echter de beste kansen. Uiteindelijk was het toch PSV dat verdiend op 1-2 kwam. Na een voorzet van Mertens kopte Marcelo raak. De Eindhovenaren kregen daarna via Wijnaldum en Labyad goede mogelijkheden de voorsprong te vergroten, maar slaagden er niet in deze kansen te benutten. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam toen PSV met tien man verder moest. Strootman kreeg rood na een tackle, een zware straf voor de overtreding.

Twente profiteerde optimaal en kwam dankzij Leroy Fer op 2-2. In de slotfase raakte zowel Chadli als  Mertens nog de paal waardoor de stand op 2-2 bleef staan.

PSV-speler Kevin Strootman krijgt een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom (Foto: Pro Shots)