Occupiers Museumplein ruilen tent in voor camper

De Occupiers in het tweede kamp op het Museumplein in Amsterdam gaan vanaf zondag demonstreren in campers en SRV-wagens. De demonstranten zijn het zat om elke dag hun tent op en af te breken omdat zij niet mogen overnachten op het plein.

Burgemeester Eberhard van der Laan liet vrijdag weten dat er uit veiligheidsoverwegingen niet op het plein mag worden geslapen. De politie greep in toen aan het einde van de avond nog mensen in een tent op het plein zaten. De demonstranten ruimden op aandringen van agenten hun tent rond 23.00 uur op en kwamen zaterdag om 07.00 uur terug.

"Dit betekent in de praktijk dat er geen kamp kan worden opgebouwd en een bezetting in feite onmogelijk wordt gemaakt", zeggen de demonstranten zaterdagavond. De Occupiers besloten na beraad daarom voortaan met campers het plein te willen bezetten zodat ze hun kamp makkelijker kunnen opzetten.

De protestanten zijn verhuisd omdat ze vinden dat het Beursplein, waar het eerste kamp is gevestigd, te vol is geraakt. Volgens Van der Laan is daar echter geen sprake van.

Zie ook onze special over Occupy Amsterdam.