Rutten gaat uit van 'open wedstrijd'

FC Twente en PSV staan over enkele uren tegenover elkaar in De Grolsch Veste. Het duel tussen beide ploegen is van groot belang, aangezien ze allebei 21 punten hebben. De Eindhovenaren staan op basis van doelsaldo echter tweede.

Fred Rutten, trainer van PSV, verwacht een open wedstrijd. "Zowel Co Adriaanse als ik zijn trainers die de Hollandse school hanteren", liet de oefenmeester tijdens de persconferentie weten. "Zo speelt FC Twente evenals PSV met vleugelspelers, een diepe spits, een nummer tien en overlappende vleugelverdedigers."

"Daarnaast hebben zij net als wij veel veranderingen in de ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Het enige verschil is dat PSV een grote historie heeft en FC Twente historie aan het maken is. Ik verwacht daarom zaterdag een open wedstrijd, waarbij het erom gaat wie er op het juiste moment alert is."

Bovendien bestempelde Rutten FC Twente als één van de favorieten voor de landstitel. "De klasse van FC Twente komt altijd weer bovendrijven. Met het vertrek van Ruiz en Janssen raakte de ploeg twee van hun beste spelers kwijt, maar je ziet dat ze het toch weer uitstekend opvangen. Ze hebben fysiek enorm sterke spelers en ze zijn thuis heel erg goed. Maar wij hebben met onze wedstrijden in Europa laten zien dat wij ook sterk zijn in uitwedstrijden."

Ook Co Adriaanse, trainer van FC Twente, refereerde tijdens zijn persconferentie naar de vele wisselingen binnen de selectie van PSV. "Wij kunnen winnen van PSV. Wij zijn als collectief sterk, terwijl de kracht van PSV ligt bij de individuele klasse. Ze hebben de afgelopen zomer veel nieuwe spelers gekocht. Dzudszak is vertrokken, maar ze hebben daar vijf, zes gerenommeerde spelers voor terug gekocht. Dat is ook een kenmerk van een topclub."