De Boer: "Vertonghen moet meer inschuiven"

Frank de Boer gaat weinig aan zijn tactiek veranderen voor de tweede wedstrijd tegen Roda JC. Hij verwacht echter wel meer van Jan Vertonghen.

De Boer verwacht van Roda JC opnieuw een twee-spitsensysteem en houdt daarom vast aan 3-4-3. "Ik verwacht niet dat Harm van Veldhoven nu ineens verandert van speelstijl, omdat hij woensdag niet ontevreden was en mogelijkheden zag. Als de tegenstander met twee spitsen speelt, zoals Roda, is het voor mij makkelijk: dan schakelen wij over naar een verdediging met drie man", aldus De Boer in het Algemeen Dagblad.

"Dan is het gemakkelijk als je op het middenveld gewoon je eigen tegenstander hebt. In mijn tijd als voetballer deden we niet anders. Dan schoof ik door, Frank Rijkaard als verdedigende middenvelder of Danny Blind als vrije man. Moeilijk? Nee hoor, als je het simpel uitlegt niet."

De Boer verwacht van aanvoerder Jan Vertonghen dat hij ook meer inschuift. "Dat heb ik hem ook gezegd. Dat is een kwaliteit van hem. Jan moet beseffen dat hij het tegenstanders daarmee heel lastig kan maken. Dat ze dan nog meer achteruit gaan lopen en wij elders op het veld meer rust krijgen. Hij zegt dat hij op honderd procent speelt, maar je ziet het als hij zich echt kwaad maakt. Dan geeft hij meer."