Abbring wint FIA Driver Academy Award

Kevin Abbring heeft de FIA Institute Driver of the Academy Award gewonnen. De 22-jarige Nederlander werd door de internationale autosportfederatie geprezen om zijn talent en zijn besef om de sport op een veilige manier te bedrijven.

Abbring maakte dit jaar als rallyrijder deel uit van de eerste lichting van de FIA Young Driver Excellence Academy. De 22-jarige wist dit jaar zijn talent te bewijzen door het Franse gravelkampioenschap op zijn naam te schrijven. Daarnaast toonde hij zijn toewijding in de veiligheidslessen die de FIA aan de twaalf uitverkoren talenten gaf. Onder de twaalf talenten was ook mede-Nederlander Robin Frijns die dit jaar de Formule Renault 2.0 op zijn naam schreef.

Abbring zal dankzij de prijs worden bijgestaan door voormalig rally-coureur Robert Reid en oud-Formule 1-coureur Alexander Wurz die hem in contact zullen brengen bij World Rally Carteams bij een bezoek aan een WRC-rally. Zij zullen hem verder kunnen helpen met zijn carrière.

"Ik heb me er als coureur echt door kunnen ontwikkelen. De Academy heeft me geholpen mijn sterke punten te vergroten en mijn zwaktes te overkomen, waardoor ik een stuk completer ben geworden," zei Abbring over de Young Driver Excellence Academy. De veiligheid is voor hem een belangrijk punt. "Dit programma heeft ons geleerd hoe we als coureurs veilig kunnen racen en hoe we ook aan andere kunnen overbrengen dat veiligheid altijd het belangrijkste is, of je nu aan het racen bent of op de openbare weg rijdt."