Verbeek: "Vink manipuleerde bekerduel"

AZ-coach Gertjan Verbeek is niet te spreken over scheidsrechter Pieter Vink, die donderdag de bekerwedstrijd van de Alkmaarders tegen FC Dordrecht floot.

Verbeek vindt het 'schandalig' dat Vink in de tweede verlenging drie minuten langer liet doorspelen. "Hij laat zien dat hij manipuleert. In de hele wedstrijd met wissels en blessures telde hij ook drie minuten erbij en na de tweede verlenging weer terwijl er niets was gebeurd", aldus de trainer tegen RTV Noord-Holland.

AZ wist in Dordrecht ternauwernood de achtste finales van de KNVB Beker te bereiken door een 2-3 zege. Volgens Vink telde hij de minuten bij omdat AZ in de tweede verlenging tijd rekte. "Belachelijk", aldus Verbeek. "Ik had het idee dat Vink hoopte dat Dordrecht er nog eentje in schoot."

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond laat echter weten dat Verbeek op de hoogte had kunnen zijn van de nieuwe afspraken. "Op 5 oktober was er een bijeenkomst met de scheidsrechters en de eredivisietrainers, maar daar ontbrak Verbeek." De trainer beweert dat hij geen uitnodiging kreeg. "Ik sprak dinsdag Alex Pastoor en die vertelde het mij, maar ik heb geen uitnodiging ontvangen en de administratie bij AZ ook niet."

"Als ik geen uitnodiging heb, ga ik er ook niet heen. Misschien wilden ze het liever doen zonder Verbeek. Als je kwaaddenkend bent is er misschien wel een anti-Verbeek complot", grapte hij. Verbeek wil de volgende keer wel bij zo'n bijeenkomst aanwezig zijn. "Van mijn collega's heb ik begrepen dat het zeer nuttig en positief was. Ik was er dus graag bij geweest."