Trulli: "Team Lotus heeft bijna aansluiting bij middenveld"

Team Lotus-coureur Jarno Trulli vindt dat zijn team bijna aansluiting heeft bereikt bij de renstallen die het middenveld in de Formule 1 vormen. Hij weet dat in recente races er regelmatig een T128 voor de auto's van een van de gevestigde teams is geëindigd.

"Als je naar de teams voor ons kijkt, dan zie je dat ze maar een klein beetje sneller zijn, terwijl de renstallen achter ons langzamer zijn.. Dit toont aan dat we geen grote sprong vooruit meer hoeven te maken, want aan een kleine stap voorwaarts hebben we dus al genoeg. We moeten het dus stapsgewijs aanpakken," zei Trulli tegen Autosport.

Daarnaast vindt de Italiaan de beslissing om de Indiër Karun Chandhok niet zijn thuisrace te laten rijden een juiste. "Het team doet gewoon wat met oog op de toekomst het beste is. Er zijn grote investeringen gemaakt voor volgend jaar en daar hoort ook bij dat we dit seizoen als tiende in het WK eindigen. We willen het risico niet lopen dat we in die strijd het onderspit delven, en dat is waarom Karun niet aan bod komt in India."