Geboeide mannen ontsnapt na aanhouding

De politie is op zoek naar twee verdachten die donderdagavond kort na hun aanhouding in Heemskerk wisten te ontsnappen. Het gaat om een 17-jarige Nootdorper en een 19-jarige man uit Den Haag. Een 24-jarige Hagenaar die ook de benen nam, zit weer vast. De twee Hagenaren waren bij de ontsnapping geboeid, meldt de politie vrijdag.

De mannen werden rond 21.00 uur aangehouden op een parkeerterrein langs de A9 bij Heemskerk. De bestuurder van de auto waarin ze zaten, een 24-jarige Hagenaar, had nog een aantal boetes openstaan. In het voertuig werden bovendien inbrekerswerktuigen en diverse sieraden aangetroffen.

Toen agenten bezig waren de twee jongste verdachten in de boeien te slaan, trapte de 24-jarige man de ruit van de politieauto kapot en klom eruit. In de consternatie wisten alle drie de verdachten te ontkomen. De twee Hagenaren hadden hun handboeien nog om.

De 24-jarige man uit Den Haag heeft zich inmiddels bij de politie in zijn woonplaats gemeld en zit vast. De politie verwacht de andere twee mannen ook snel te kunnen aanhouden omdat hun identiteit bekend is.

De auto en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.