Bunschoter verkocht zwaar vuurwerk aan kinderen

De politie heeft in het Utrechtse Bunschoten-Spakenburg tientallen kilo's zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen dat voornamelijk aan kinderen werd verkocht. Een 17-jarige Bunschoter bleek de leverancier van het vuurwerk, meldt de politie.

De politie kwam de vuurwerkhandelaar op het spoor na een melding over vuurwerk dat woensdagmiddag werd afgestoken bij een school op de Koningin Wilhelminalaan. Agenten die poolshoogte gingen nemen, troffen vier kinderen van 9 tot 11 jaar. Ze gaven toe een strijker te hebben afgestoken in de zandbak.

In de slaapkamer van een van de kinderen, een 10-jarige jongen uit Bunschoten, vond de politie vervolgens nog driehonderd van deze illegale strijkers. Verder onderzoek leidde naar een 11-jarige afnemer, bij wie tweehonderd strijkers werden aangetroffen, en de 17-jarige vuurwerkhandelaar. In de schuur bij het huis waar hij woont werden vijfduizend strijkers gevonden.

De politie heeft al het vuurwerk in beslag genomen en waarschuwt inwoners van Bunschoten-Spakenburg voor handel in zwaar vuurwerk onder jeugdigen.