Beslissingsduel nodig in World Series

De beslissing in de World Series valt pas in het zevende duel. Saint Louis Cardinals trok donderdag na een thriller de stand in de best-of-sevenserie met Texas Rangers gelijk: 3-3. In het zesde duel hadden de Cardinals daar wel twee extra innings voor nodig. Pas na elf innings stond de 10-9 eindstand op de borden. Vrijdagavond lokale tijd wordt het laatste duel gespeeld.

Het zesde duel, dat woensdag nog een dag was uitgesteld vanwege verwacht noodweer, bleek het wachten waard. De Rangers waren zowel in de negende als de tiende inning dichtbij de zege, maar Saint Louis weigerde voor eigen publiek op te geven.

In de negende inning stond Texas met 5-3 voor, terwijl de Cardinals al twee man uit hadden. Een driehonkslag van David Freese betekende echter dat Albert Pujols en Lance Berkman de stand in de wedstrijd gelijk konden trekken.

In de eerste extra inning namen de bezoekers opnieuw een voorsprong van twee runs door een homerun van Josh Hamilton die Elvis Andrus meenam over de thuisplaat. Daniel Descalso haalde een punt terug, maar weer waren al twee man van Saint Louis uit. Berkman zorgde er met een honkslag echter voor dat Jon Jay kon scoren.

In de elfde inning bevestigde Freese zijn heldenstatus. Na zijn driehonkslag in de negende inning, deed de derdehonkman het nu nog iets beter. Een solo homerun betekende het winnende punt.