'Dumb & Dumber 2 in de maak'

Het lijkt erop dat Dumb & Dumber 2 gemaakt wordt. Broers Peter en Bobby Farrelly zijn nu bezig een vervolg te schrijven op de komedie uit 1994. Ze willen graag Jim Carrey en Jeff Daniels weer in de hoofdrollen, meldt de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Dumb & Dumber, over twee oliedomme vrienden die een koffer vol geld naar de eigenaar moeten terugbrengen, werd voor slechts zestien miljoen dollar gemaakt maar bracht wereldwijd ruim 250 miljoen dollar op. Berichten over een vervolg staken dan ook vrijwel meteen de kop op, maar het is er nooit van gekomen.

Wel besloot producent New Line Cinema in 2003 de prequel Dumb and Dumberer: When Harry met Lloyd te maken, over hoe de hoofdpersonages elkaar op high school ontmoetten. Die film had een budget van negentien miljoen dollar en was een bescheiden kassucces. Veel fans vonden het zeer teleurstellend dat gebruik werd gemaakt van andere acteurs dan Carrey en Daniels.

Hoewel Carrey niet van vervolgfilms houdt, liet hij tijdens zijn recente promotiecampagne voor Mr. Popper's Penguins al vallen wel oren te hebben naar een tweede Dumb and Dumber. Nu de gebroeders Farrelly hun komedie The Three Stooges hebben afgerond, lijkt zijn wens te worden vervuld.


'Dumb & Dumber 2 in de maak' (Foto: Novum)