'Jeremy Clarkson was een luie asbak'

Jeremy Clarkson was een narcistische hevig rokende, luie man die stonk als een asbak. Althans, dat zegt zijn ex, Alex Hall, over hem.

De reden achter het opentrekken van deze beerput is het feit dat Jeremy vrijwel niets over zijn ex-liefje schreef in zijn autobiografie. Hall kan het niet verkroppen dat zijn huidige vrouw wel nadrukkelijk genoemd wordt in het boek en is van mening dat ze uit het leven van Jeremy Clarkson is gewist. "Ik word al meer dan twintig jaar achtervolgd door zijn roem. Het is niet makkelijk als je ex ineens beroemd wordt en altijd in de bladen staat. Ik word constant aan hem herinnerd", aldus Hall.

Ze verklaarde zelfs spijt te hebben van de beslissing om Jeremy na twee jaar huwelijk te verlaten voor een vriend van hem. De populariteit van Clarkson zou ook voor wrijving hebben gezorgd in haar tweede huwelijk. Zo zouden Alex en Jeremy ook na de scheiding nog regelmatig het bed gedeeld hebben. Iets wat Jeremy resoluut tegenspreekt.

Naast zijn schoenen
Alex zeurde tijdens het huwelijk regelmatig over haar man tegen vrienden. Zo vond ze dat Jeremy altijd in het middelpunt van de belangstelling moest staan en dat hij naast zijn schoenen liep. "Het maakte Jeremy totaal niet uit wie hij beledigde, hij domineerde elke situatie met zijn aanwezigheid. Al was er met zijn Intelligentie niets mis."

Aan het einde van hun relatie leefden ze meer als broer en zus dan als man en vrouw. Volgens Hall kwam de breuk hard aan bij Jeremy. Zo hard zelfs dat hij al haar kleren verscheurd zou hebben en ruim 30 kilo was afgevallen. Clarkson zei in een reactie op deze uitspraak dat hij er alleen maar om moet lachen en dat er niets van waar is.

Succes
Hall gaat nog een stap verder en claimt zelfs dat het succes van Jeremy Clarkson geheel aan haar te wijten valt. Zijn gebroken hart heeft ervoor gezorgd dat hij extra gedreven was om het te gaan maken als presentator. "Ik ben de enige die ooit zijn hart gebroken heeft". Alex, inmiddels weer gescheiden, vraagt zich af wat er gebeurd zou zijn als ze hem nooit zou hebben verlaten.

Ook zijn tweede vrouw heeft hij aan haar te danken. Alex zou de twee aan elkaar voorgesteld hebben. Zij waren toen dan ook bevriend. Iets waar volgens Hall een einde aan kwam omdat Jeremy's nieuwe vrouw zich bedreigd voelde door de status van Hall als 'eerste vrouw'.

Boek
Alex Hall is van plan om een boek te gaan schrijven over het korte huwelijk met Clarkson en alle gebeurtenissen. Jeremy verklaarde dat hij Haar smeekt om het boek daadwerkelijk te gaan schrijven. "Schrijf alsjeblieft al die dingen op. Mijn vrienden moeten het boek echt lezen, dan hebben ze wat om te lachen."