OM: hoogbejaarde niet de cel in voor moord dochter

De 85-jarige Amsterdamse die wordt verdacht van de moord op haar 47-jarige gehandicapte dochter hoeft wat justitie betreft niet de cel in. Het Openbaar Ministerie wil wel dat de vrouw schuldig wordt bevonden, maar vindt een gevangenisstraf niet op zijn plaats.

Het lichaam van het slachtoffer werd begin vorig jaar aangetroffen nadat de buren de politie hadden gewaarschuwd. Ze hadden geschreeuw gehoord uit de woning aan de Korte Marnixstraat. De politie stuitte ook op de gewonde hoogbejaarde moeder van het slachtoffer. Ze had zichzelf geprobeerd van het leven te beroven.

De Amsterdamse zou haar dochter hebben omgebracht uit angst dat die terug moest naar een inrichting waar ze eerder was verkracht. Ze raakte in paniek en zag de dood van haar dochter als enige oplossing.

Justitie eist geen celstraf vanwege de hoge leeftijd en de fysieke beperkingen van de vrouw. Bovendien is de kans dat ze opnieuw iemand ombrengt volgens deskundigen nihil. De rechtbank in Amsterdam doet op 10 november uitspraak.