Alle Harry Potter films verdwijnen uit de winkel

Harry Potter fans opgelet! Alle Blu-ray Discs en dvd's van alle Harry Potter films verdwijnen binnenkort uit de winkelschappen. Vanaf 29 december zal distributeur Warner Bros. stoppen met het uitleveren van nieuwe kopieën van de succesvolle filmreeks. Dit meldt Warner in een persbericht.

Op 16 november 2011 verschijnt Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 in Nederland op zowel Blu-ray als dvd. Maar dit zal dus van korte duur zijn. Na 29 december zal Warner Bros. geen nieuwe exemplaren meer leveren aan de verkooppunten. Het is dus niet zo dat de schijfjes worden teruggehaald. Hieronder vallen ook de boxsets en andere speciale edities.

Deze marketingstrategie is niet nieuw. Concurrent Disney staat al jaren bekend om deze manier van werken, waarbij verschillende animatietitels (uit de zogenaamde Diamond-reeks) slechts voor een beperkte tijd leverbaar zijn. Zo was The Lion King zeven jaar lang niet leverbaar de film werd onlangs in een 3D-versie weer uitgebracht in de bioscoop. Eind dit jaar zullen de opbrengsten veel groter worden als The Lion King weer op dvd en Blu-ray verschijnt. 

De Harry Potter-filmreeks bracht tot nu toe 12,1 miljard dollar op. Het is nog niet bekend wanneer Warner Bros. de filmreeks opnieuw zal uitbrengen.