Meer details PlayStation Vita

Sony geeft weer wat nieuwe details vrij over hun opkomende handheld Vita, de opvolger van de PlayStation Portable.

Game Archive games, waaronder PlayStation-games en PC Engine/TurboGrafx-games, zulllen bij de launch van de Vita niet speelbaar zijn. Vita's webbrowser ondersteunt Java, HTML5 en cookies. De webbrowser ondersteunt helaas geen Flash. De kans bestaat wel dat zowel Flash als Game Archive games later na de release beschikbaar zullen worden gemaakt.

Sony is ook bezig met het mogelijk maken van het overzetten van je oude PSP save data naar de Vita. Sony zal een draagbare oplader verkopen, welke de capaciteit van je Vita batterij verdubbelt. Mocht je muziek en afbeeldingen willen overzetten van je PSP naar je Vita, zul je hiervoor een computer moeten gebruiken. Vita maakt helaas geen gebruik van een memory stick of SD-kaart.

 

PS Vita

Het indrukken van de power-knop zal de Vita in slaapstand zetten. Als je de PS-knop indrukt, word je tijdelijk uit het spel gehaald en kom je terecht in de Live Arena van het spel. Van daaruit kan je gebruikmaken van de PS Store, vriendenlijsten doorzoeken en foto's bekijken. Mocht je een ander spel opstarten of een video bekijken, sluit het spel helemaal af.

De verkoop van de Vita start in december in Japan en komt 22 februari 2012 hier in Europa. We zullen dus nog even moeten wachten.