'Kinderarts betrokken bij gebedsgenezing'

Een kinderlongarts en hoogleraar uit Maastricht is mogelijk betrokken geweest bij gebedsgenezing. Tijdens een humanitaire reis naar Birma zou hij diverse 'wonderen' hebben bevestigd, schrijft De Limburger woensdag.

De man, verbonden aan de Universiteit Maastricht en het Maastricht Universitair Medisch Centrum, nam deel aan een zendingsreis van de christelijke stichting Trin. Door te bidden zijn tijdens de reis zeven mensen van blindheid zijn genezen, staat in een reisverslag van de stichting. Een reisleider schreef dat een hoogleraar kinderlonggeneeskunde, Edward Dompeling, de genezingen bevestigde. De passage is inmiddels verwijderd van internet.

Het ziekenhuis en de universiteit begrijpen het tumult rond de arts niet. Zij nemen afstand van de beschuldiging dat sprake zou zijn van schending van de wetenschappelijke integriteit. "Wij kennen hem als een integer arts en onderzoeker, die zich zeer bewust is van de medisch ethische kanten van zijn vak. Hij heeft dan ook nooit enige medische of wetenschappelijke invulling aan deze humanitaire reis gegeven", stellen zij.