Michael Jackson weer best verdienende dode

Zanger Michael Jackson blijft bakken met geld verdienen, ook al is hij al ruim 2 jaar geleden overleden. Hij was het afgelopen jaar wederom de best verdienende dode ter wereld. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift Forbes dinsdag bekendgemaakt.

Michael Jackson verdiende vorig jaar 170 miljoen dollar (ruim 122 miljoen euro), aldus Forbes. Dat is wel een flinke achteruitgang vergeleken met het jaar van zijn overlijden. Toen incasseerde de King of Pop postuum 275 miljoen dollar.

Michael Jackson laat de andere dode grootverdieners ver achter zich. Elvis Presley staat op de tweede plaats met een inkomen van 55 miljoen dollar. Marilyn Monroe wist het afgelopen jaar 27 miljoen dollar binnen te harken. In de top 15 staan verder namen als John Lennon, Albert Einstein, Stieg Larsson en Andy Warhol.

De ondergrens van de Forbes-lijst lag op 6 miljoen dollar. Grootheden als Nirvana-zanger Kurt Cobain, reggaezanger Bob Marley, acteur James Dean en zangeres Amy Winehouse bleken te weinig te hebben verdiend om in het overzicht te staan.

Michael Jackson weer best verdienende dode
Michael Jackson weer best verdienende dode (Foto: ANP)