Bekerstunt Achilles '29 de boeken in

De overwinning van Achilles '29 op MVV Maastricht (1-0) in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi gaat de boeken in. De overwinning hield in dat Achilles'29 voor de derde maal in vier jaar de laatste zestien wist te bereiken van het bekertoernooi. Nog nooit eerder lukte dit een amateurploeg.

Op 11 november 2008 wist de ploeg uit Groesbeek voor de eerste keer de achtste finales te bereiken ten koste van RKC Waalwijk. In de achtste finales werd Achilles'29 vervolgens uitgeschakeld door de latere landskampioen AZ. Precies twee jaar later, op 11 november 2010, wist Achilles'29 opnieuw te stunten. Ditmaal werd Heracles Almelo in eigen huis met 5-3 verslagen.

Door de overwinning mocht Achilles'29 het in de achtste finales opnieuw opnemen tegen RKC Waalwijk. De spannende wedstrijd eindigde na verlenging in een 2-2 gelijkspel en zodoende moesten strafschoppen de beslissing brengen. RKC nam deze beter en de achtste finales waren opnieuw het eindstation voor Achilles'29.

Dit seizoen werd MVV Maastricht met 1-0 verslagen en zodoende plaatste Achilles'29 zich voor de derde keer in vier jaar voor de achtste finales van het nationale bekertoernooi. Wellicht dat de ploeg, dit seizoen uitkomend in de Topklasse, ditmaal tot een nog grotere stunt in staat is.