DLC aangekondigd voor Space Marine

THQ heeft het eerste pakket downloadable content aangekondigd voor Warhammer 40.000: Space Marine. Het add-on pakket zal beschikbaar komen voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De adviesprijs is USD 9,99 of 800 Microsoft Points.

In de add-on zit onder andere een nieuwe Exterminatus mode met de naam Chaos Unleashed. In deze uitbreiding op de co-op mode zullen spelers de rol oppakken van Chaos Space Marine in gevecht met zowel de Ork Horde als de Imperial Guard Forces. Met nieuwe eindbazen, nieuwe co-op arena's en nieuwe vijanden zoals de Imperial Sanctioned Psyker is dit een must-have voor spelers op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Hiernaast bevat de add-on ook drie nieuwe multiplayer kaarten Habs Ablaze, Station Tertius en Aquila Canyon. Deze zijn alle drie te spelen in elke multiplayer mode van het spel. Ook brengt deze add-on tien nieuwe achievements en trophies.

Naast het DLC-pakket ontvangen alle Space Marine spelers gratis een multiplayer capture-the-flag mode, die bespeelbaar is op alle multiplayer kaarten van het spel. Zoals de naam doet vermoeden moet je in deze modus de vlag van de tegenstander zien te veroveren terwijl de tegenstander hetzelfde probeert bij jouw vlag.

Jim Huntley, vice-president Global Brand Management bij THQ, heeft aangegeven te verwachten dat met deze uitbreidingen op de bestaande multiplayer ervaring spelers nog maanden Space Marine zullen blijven spelen.

Naast het add-on pakket zal THQ ook een aantal nieuwe player skins uitbrengen op Xbox Live, PlayStation Network en Steam. Spelers kunnen hier unieke Salamanders, Alpha Legion, Legion of the Damned en Blood Angel skin packs kopen. De adviesprijs is USD 2,99 of 240 Microsoft Points per stuk.

Het Space Marine add-on pakket is beschikbaar vanaf 22 november 2011 voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.