NEC-hooligans vast op basis van videobeelden

De politie heeft vier mensen aangehouden die betrokken waren bij de rellen na NEC - Vitesse. Een van hen heeft zichzelf gemeld, de anderen werden aangehouden na analyse van videobeelden. De mannen zijn allen in de leeftijd van 14 tot 37 jaar en komen uit de buurt van Nijmegen, zegt een politiewoordvoerder.

Eerder werden al twaalf NEC-supporters aangehouden voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De vier nieuwe aanhoudingen werden maandag en dinsdag verricht; daarmee komt het totaal op zestien.

Een grote groep NEC-supporters reageerde vorige week zondag gefrustreerd na de met 1-0 verloren derby, waarin drie rode kaarten vielen. De hooligans gooiden met stokken en stenen naar de politie en naar politiepaarden. Ook wilden ze de confrontatie aangaan met Vitesse-supporters, maar dat wist de ME met charges te voorkomen. Vijf politiemensen te paard raakten gewond.

Acht van de supporters die eerder zijn aangehouden, moeten 15 november voor de rechter verschijnen. Daarop vooruit lopend besloot de KNVB dinsdag al dat vijf relschoppers een landelijk stadionverbod krijgen voor zes jaar. Daarnaast besloot burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen dat de vijf de komende twee jaar niet meer in de buurt van het stadion van NEC mogen komen.

De politie is nog op zoek naar andere relschoppers. Donderdag worden er beelden van de rellen vrijgegeven op internet.