FOK! Filmtip van de dag: Star Wars: Ep. 1 + 2

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag zijn dat... Star Wars: Episode I - The Phantom Menace + Episode II - Attack of the Clones.

De komende drie dagen is het genieten geblazen voor de liefhebbers van Star Wars. In chronologische volgorde worden op drie avonden de zes delen van 's werelds meest succesvolle ruimtesaga uitgezonden. Zoals bekend begon Lucas zijn Star Wars cyclus in 1977 met het vierde deel van het verhaal. Maar vanavond gaan we terug naar het begin van het verhaal.

Star Wars Phantom Menace

Om 20.30 uur begint Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Jedi's Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi zijn op de planeet Naboo om de bewoners te waarschuwen voor een  dreigende invasie. Samen met hun Gungan vriend Jar Jar Binks gaat het tweetal naar koningin Amidala, die ook moet vluchten voor de troepen van Nute Gunray. De Jedi's komen op Tatooine terecht waar ze kennis maken met de jonge Anakin Skywalker. Vooral Qui-Gon voorziet een grootse toekomst voor de jonge Skywalker. De vraag is wat deze toekomst zal zijn.

Star Wars Attack of the Clones

Om 23:05 uur is het dan tijd voor het tweede deel van de saga. In Star Wars: Episode II - Attack of the Clones zijn we tien jaar verder in de tijd. Obi-Wan Kenobi ontdekt dat senator Palpatine druk bezig is met de ontwikkeling van een leger van droids. Nadat er een aanslag wordt gepleegd op Padmé Amidala worden Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker haar beschermers. Terwijl Obi-Wan de moordaanslagen op Amidala onderzoekt ontstaat er iets moois tussen de senator en Anakin. Ondertussen ontstaat op een afgelegen planeet een leger van klonen.

Vanavond dus de eerste twee delen van de Star Wars saga, uit respectievelijk 1999 en 2002. Morgen deel drie (Revenge of the Sith) en vier (A New Hope). Donderdag deel vijf (The Empire Strikes Back) en zes (Return of the Jedi).

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace + Episode II - Attack of the Clones zijn vanavond te zien vanaf 20.30 uur op RTL7.