Rutten kiest voor de jeugd in bekerduel

PSV-trainer Fred Rutten zal morgen in de bekerwedstrijd tegen FC Lisse een basisplaats inruimen voor Memphis Depay, Funso Ojo en Jetro Willems. Ola Toivonen zal niet in actie komen tegen de Topklasser. De Zweed is lichtgeblesseerd.

Willems maakte afgelopen zomer de overstap van Sparta Rotterdam en maakte afgelopen zondag zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Hij loste in de 67e minuut Abel Tamata af als linksback.

Depay maakte eerder al minuten in het bekertoernooi namens PSV. In de wedstrijd tegen VVSB scoorde hij zowel de 0-1 als de 0-5. De wedstrijd werd uiteindelijk met 0-8 gewonnen. Ojo werd vorig seizoen verhuurd aan VVV-Venlo, maar keerde begin dit seizoen terug bij PSV. Hij startte in de eerste competitiewedstrijd meteen in de basis tegen AZ (3-1 verlies), maar moest het vervolgens voornamelijk doen met invalbeurten.

Rutten heeft ook Jong PSV-spelers Jürgen Locadia, Marcel Ritzmaier en Imad Najah opgenomen in de selectie voor het duel tegen Lisse. Zij zullen op de bank beginnen.