Frits Bom walgt van Bert van der Veer

Frits Bom heeft het helemaal gehad met tv-kenner Bert van der Veer. De oud-presentator walgt van zijn voorstel om een vakjury op de Televizier-verkiezing te zetten.

"We gaan, alsof hij daarover gaat, volgend jaar 'op een hoger niveau', met als het aan hemzelf ligt Van der Veer in de jury. De man die er als directielid bij diverse zenders vanwege financieel wanbeleid gekoppeld aan gebrek aan programmaverstand al meerdere malen is uitgeflikkerd. Maar dat moeten wij kijkers anders zien", aldus Bom.

Charlatans
"Immers, wij hebben van huis uit geen begaafdheid meegekregen om een programma dat we leuk vinden te kunnen lauweren. Daar hebben wij zelfbenoemde charlatans voor"
, vervolgt Bom. Van der Veer vindt het een schande dat Voetbal International de Gouden Televizier-Ring 2011 heeft gewonnen.

"Bert van der Veer, altijd maar weer die Van der Veer, wiens beroep het is chronisch verkeerde conclusies te trekken over wat er in omroepland gebeurt, meende een weekend lang te moeten roeptoeteren dat de kijker oliedom is om Voetbal International de ring te gunnen", zegt de oud-presentator.

Beroepsmegalomaan
Bom blijft maar doorgaan met zijn kritiek op de tv-goeroe, na het optreden van Van der Veer maandagavond in Pauw & Witteman: "In het vervolg mag de kijker niet meer meedoen aan de nominaties, daar moet een vakjury voor komen, meende de beroepsmegalomaan. En of de mannen die de ring nu hadden gewonnen daar maar even naar wilden luisteren. Dat deden ze, heel vrolijk en aandachtig zelfs, maar gaven daarmee de dwaas zo geweldig lik-op-stuk dat je zou verwachten dat de stuurloze praatbril een poosje zijn waffel zou houden. Maar een nep-deskundige doet dat niet, luistert niet en ziet niet. Zo is zijn DNA gevormd."

Een warrig praatgeval, noemt de oud-presentator Van der Veer: "Het orakel had de ring zelf willen hebben en hoogst persoonlijk om zijn eigen dikke duim willen schuiven, maar liever nog, op een iets lager niveau dus, om zijn geslachtsdeel. En dat exhibitionisme dus in beeld, voor ons bestemd, het volk zonder stemrecht. Want meermalen heeft hij al gecommuniceerd programma’s van dat niveau toch de interessantste te vinden."


Bert van der Veer maandagavond in Pauw & Witteman over de Televizier-Ring