Opzet Televizier-Ring blijft onveranderd

Ondanks hevige kritiek gaat Televizier niets veranderen aan de opzet van de Gouden Televizier-Ring. De prijs voor het beste televisieprogramma van Nederland blijft een publieksprijs.

"We staan open voor overleg over de verkiezing, maar geen grote dingen veranderen", zegt organisator en hoofdredacteur Jeroen de Goeij dinsdag in het AD. Hij reageert hiermee op de commotie en kritiek na de winst van het RTL 7-praatprogramma Voetbal International (VI). De veel kleinere talkshow versloeg kijkcijferkanonnen The Voice of Holland en Wie is de Mol.

De Goeij: "Alle drie de genomineerden, Wie is de Mol, The Voice of Holland en Voetbal International, hebben te maken met hetzelfde speelveld. Ook The Voice had afgelopen vrijdag een oproep in beeld meelopen die 3,3 miljoen mensen hebben gezien. Allemaal hadden ze kunnen bellen of sms'en. Maar dat is niet gebeurd."

Dat naar verluidt veel fanatieke VI-aanhangers wel 35 keer sms'ten en via internet stemden voor hun show doet niets af aan de uitslag, vindt De Goeij: "Ook The Voice-fans hadden dat kunnen doen. Het gaat er ook om hoe hecht de band van de kijker is met een programma. Bij VI heel hecht dus. Wij zijn dolblij, want deze winnaars zijn spraakmakend."