CAS buigt zich volgende maand over FC Sion

Het Zwitserse FC Sion weet op 24 november of het definitief is uitgesloten van deelname aan de Europa League. Op die datum buigt het internationale sporttribunaal CAS zich over het beroep dat de club heeft aangetekend tegen de straf van de UEFA. Dat meldt de Europese voetbalbond dinsdag.

Sion werd door de UEFA bestraft met uitsluiting wegens het opstellen van enkele niet-speelgerechtigde spelers in het kwalificatieduel tegen Celtic. De club ging in beroep en is inmiddels bij de hoogste sportrechter aanbeland. De Zwitsers hopen nu dat de uitspraak van het CAS alsnog toegang tot het toernooi mogelijk maakt.

Mocht de uitspraak positief uitvallen voor de club, dan liggen er scenario's klaar om Sion in het toernooi te laten instromen. Een van de opties is om Sion als vijfde club toe te voegen aan Groep I. De andere mogelijkheid is om de club direct door te laten stromen naar de knock-outfase van de Europa League.

Na de uitsluiting uit het toernooi nam Celtic, dat het tweeluik tegen FC Sion verloor, de plaats van de Zwitsers over. Bij FC Sion staat de Nederlander Michael Dingsdag onder contract.