Oogproblemen voor Gattuso: "Ik zag Zlatan vierdubbel"

AC Milan moet Gennaro Gattuso nog minimaal een halfjaar missen. De middenvelder kampt met een aandoening aan zijn ogen.

De middenvelder kwam begin september in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Lazio Roma voor het laatst in actie. Hij kwam in botsing met een medespeler. "De botsing was niet de oorzaak van het probleem, maar het zorgde ervoor dat ik erachter kwam dat er wat mis was", zegt Gattuso op een persconferentie.

"De twintig minuten die ik tegen Lazio speelden, waren een nachtmerrie. Het leek wel of ik dronken was. Ik zag Zlatan Ibrahimovic op vier verschillende plekken op het veld staan." De 33-jarige middenvelder heeft te maken met een zenuw in zijn oog die niet meer werkt. De Italiaanse club moet het nog minimaal een halfjaar zonder de speler stellen.

"Meestal gaat het probleem vanzelf over", zegt Gattuso. "Ik heb geluk gehad. Voetbal is mijn leven. Drie weken geleden zeiden de artsen nog dat de kans bestond dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. Nu zeggen ze dat dat niet het geval is en zal ik er hard voor knokken om terug te keren."

"Ik ben een tijdje erg bang geweest over mijn toekomst. Nu ik verschillende onderzoeken heb ondergaan, ben ik kalmer. Er is meer voor nodig om mij klein te krijgen. Het belangrijkste is dat ik niet op moet geven. Bij Milan ben ik ook belangrijk in de kleedkamer. Ik voel me gerespecteerd omdat ik hier al zo lang speel. Hopelijk zien jullie me weer terug op het veld."