Politie onderzoekt uitlatingen Terry

De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke racistische uitlatingen die Chelsea-aanvoerder John Terry in het duel met Queens Park Rangers zou hebben gedaan.

Terry zelf is heilig van zijn onschuld overtuigd en wil koste wat het kost zijn naam zuiveren. Hij wordt ervan verdacht racistische opmerkingen tegen QPR-verdediger Anton Ferdinand zou hebben gemaakt. Op internet gaat een video rond van het duel van afgelopen weekeinde waaruit te zien zou zijn wat Terry zegt.

De aanvoerder ontkende direct na de wedstrijd, maar de leiding van QPR gaat dinsdag met Ferdinand in gesprek om de waarheid boven tafel te halen. Daaruit zal blijken of de verdediger wil dat de zaak voortgezet wordt. Volgens Terry was de situatie na de wedstrijd al opgelost.

"Ik heb niets te verbergen", zegt Terry tegen de Daily Mail. "Anton en ik hebben na afloop van de wedstrijd zo'n tien minuten in de kleedkamer gepraat. Daarmee is het klaar." De politie bevestigt dat er een onderzoek naar de zaak gestart is nadat een supporter geklaagd had.