Johan Derksen overhoop met Van der Veer

Johan Derksen heeft maandagavond in de VARA-talkshow weer overhoop gelegen met tv-kenner Bert van der Veer. De tv-goeroe kan het nog steeds niet verkroppen dat het RTL 7-praatprogramma Voetbal International (VI) vrijdag de prestigieuze Gouden Televizier-Ring won.

Volgens Van der Veer moet de Televizier-stemming veranderen. Hij wil eerst dat een vakjury de nominaties kiest, en niet dat het publiek de drie nominaties uit een longlist kan halen.

Derksen: "Jij moet gewoon de Bert van der Veer-award beginnen, dan mag jij bepalen wie er wint. Maar je moet niet het publiek laten kiezen en dan het publiek neersabelen." Volgens de tv-kenner bestaat er al zo'n prijs: "De Bert van der Veer-award is de Nipkowschijf. Dat is een andere schijf, die kun je ook verdienen." "Die pakken we ook nog wel hoor", grapte Derksen daarop.

"Jij gaat vrij arrogant op de stoel van het publiek zitten. Het publiek mag stemmen en dan ben jij het er niet mee eens en dan ben jij gepikeerd en dan ga je af zitten geven. Want je noemt ze al internethooligans, dat vind ik minachting van de kijkers. Dat hebben die mensen niet verdiend", ging Derksen door.

Van der Veer noemt het ook een 'treurige aangelegenheid' dat Boer Zoekt Vrouw nog nooit de Gouden Televizier-Ring gewonnen heeft. Zo'n vakjury voor de voorselectie kan dat veranderen, vindt de tv-kenner. Toch feliciteerde Van der Veer Derksen en VI-presentator Wilfred Genee met de prijs.


Johan Derksen overhoop met tv-kenner Bert van der Veer