Minecraft voor Xbox komt in de lente van volgend jaar

Minecraft komt in de lente van 2012 uit voor Xbox 360. Dat werd gisteren getweet door Stuart Platt, een developer bij 4J Studios. 4J Studios is verantwoordelijk voor de consoleport van Minecraft. In zijn tweet zegt Stuart dat dit de enige informatie is die we voorlopig over de releasedatum gaan krijgen. Waarschijnlijk horen we volgend jaar pas een datum.

Minecraft voor Xbox 360 werd op de persconferentie van Microsoft dit jaar op de E3 aangekondigd. Microsoft liet ons onderstaande trailer zien, met de aankondiging dat 'de grootste indiegame van dit moment, Minecraft, exclusief naar Xbox 360 komt'. Verder is er tot op heden geen informatie vrijgegeven over de game, maar Stuart Platt is iets minder geheimzinnig dan Mojang of Microsoft. Hij probeert zoveel mogelijk vragen op zijn twitteraccount (@newbreedofnerd) te beantwoorden. 

Enkele van de dingen die Stuart Platt al op zijn twitteraccount heeft bevestigd:

  • "Minecraft on Xbox 360 is currently planned to be a downloadable XBLA title."
  • "Minecraft for Xbox 360 will not be free. Pricing information will be announced closer to launch."
  • "Right now 4J and Mojang are working incredibly hard at having a great playable build for the fans to play at Minecon in November."
  • "There will be Kinect support but we are not disclosing what that means just yet. You can expect some cool new Xbox features."
  • "@MartinezKev yes. Every XBLA title has a trial." (als reactie op de vraag of er ook een demo zal zijn)
Zoals je leest zal de Xbox-versie van Minecraft ook speelbaar zijn op Minecon, het Minecraft-evenement dat volgende maand plaatsvindt in Las Vegas. Tegelijk met Minecon is ook de officiële release van de pc-versie van Minecraft.