Nederland ongevoelig voor Paranormal Activity

Het Nederlandse bioscooppubliek raakt niet echt in hogere sferen van Paranormal Activity 3. De horrorfilm over het bovennatuurlijke komt deze week binnen op de vijfde plaats in de lijst van bestbezochte films van afgelopen weekeinde. In de Verenigde Staten brak de film juist verschillende records.

De top vier van de Nederlandse bioscooplijst blijft ongewijzigd ten opzichte van een week geleden. Johnny English Reborn met Rowan Atkinson staat voor de derde achtereenvolgende week bovenaan, gevolgd door de Nederlandse voetbalfilm All Stars 2: Old Stars. The Three Musketeers 3D en Lion King 3D zijn wederom nummer drie en vier.

Paranormal Activity 3 was dit weekend het bestbezocht in de Amerikaanse bioscopen. Met een opbrengst van 54 miljoen dollar was het de beste opening van een horrorfilm ooit. Bovendien is dat de hoogste opbrengst aller tijden van een film die in oktober verscheen. Dat record stond op naam van het vorig jaar in oktober uitgebrachte Jackass 3D, met ruim vijftig miljoen dollar.